Σαρδέλες πλακί στο φούρνο(2 μονάδες)
Συνταγή και φωτογραφία από http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/
ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)
- ½ κ. σαρδέλες
- 3 – 4 ντομάτες μέτριες
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- Φρέσκο δυόσμο
- Ρίγανη ξερή & φρέσκια
- 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aφαιρουμε απο την σαρδέλες το κεφάλι,τα εντόσθια ,και το κόκαλο.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Επίσης κόβουμε και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από πάνω στρώνουμε φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, φύλλα δυόσμου ολόκληρα και από πάνω τις σαρδέλες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνεται το φαγητό μας, ανά 3 λεπτά πρέπει να βρέχουμε τις σαρδέλες με τα ζουμάκια από το ταψί για να μην ξεραθούν.