Σαρδέλες λαδορίγανη με 2 μονάδες από το ψάρι και το λάδι!
Υλικά συνταγής
1 κιλό σαρδέλες
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Αφαιρείτε αν θέλετε το κόκαλο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να κάψει, ρίχνετε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.
Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα τις σαρδέλες, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τις βράζετε δυνατά, ώσπου να εξατμισθεί όλο το νερό και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
Πηγή:http://www.icookgreek.com