Κριθαράκι με λαχανικά και τριφτή ντομάτα με 2 μονάδες απο το κριθαράκι και το λάδι!
Υλικά συνταγής
κριθαράκι: 500 γρ.
ντομάτα στον τρίφτη: 500 γρ.
μανιτάρια σε φέτες: 250 γρ.
κρεμμύδι: 1 φλιτζάνι
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
σκόρδο ψιλοκομμένο: 2 κουταλάκια του γλυκού
μαϊντανός ψιλοκομμένος: 4 κουταλιές της σούπας
πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες: 1
φρέσκα ντοματίνια για το γαρνίρισμα: 100 γρ.
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα τηγάνι και βάζετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά για 4΄-5΄ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3΄-4΄ακόμη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνετε την τριφτή ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζετε για 20΄μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος, σκορπίζετε το μαϊντανό και ανακατεύετε πάλι.
Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε. Το αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε τη σάλτσα με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά, το λάδι και ανακατεύετε. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 12΄-14΄. Γαρνίρετε με ντοματίνια και σερβίρετε.
Πηγή:http://www.icookgreek.com