Ρύζι με φρέσκια ντομάτα με 2 μονάδες από το ρύζι και το βούτυρο!
Υλικά
- Ρύζι κίτρινο 1 ποτήρι νερού (για πιλάφι)
- Νερό 2 1/2 ποτήρια
- Ντομάτες φρέσκιες 5 τριμμένες
- Αλάτι – πιπέρι
- Ζωμός λαχανικών 1 φλιτζάνι (για συνταγή δείτε εδώ)
- Βούτυρο 3-4 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι,το σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά και βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες ,το αλάτι,το πιπέρι,τον ζωμό λαχανικών και το νεράκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά, του βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να ψηθεί χωρίς να το ανοίξουμε καθόλου για 15-20 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Αφού είναι έτοιμο σκεπάζουμε για 10 λεπτά με μια πετσέτα και το απολαμβάνουμε.