Ριγκατόνι με σπανάκι και τυρί κρέμα!1 μονάδα απο το ζυμαρικό,1 απο το τυρί και 1 απο το λάδι
Συνταγή και φωτογραφία απο “Μικρή κουζίνα”
Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. ριγκατόνι (ή πέννες)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
300 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο)
150 γρ. τυρί κρέμα (ακόμα καλύτερα χαμηλών λιπαρών)
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Μέχρι να βράσουν, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
Στην κατσαρόλα που έβρασαν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια αφού τα ψιλοκόψουμε.
Τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και το γυρίζουμε κι αυτό για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Δεν θα χρειαστεί νερό, γιατί θα βγάλει υγρά.
Μόλις μαλακώσει σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα να λιώσει.
Αφού λιώσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι,λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.