Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδαμε 2 μονάδες από το κρέας και το λάδι!
Υλικά για 4 άτομα:
- 700 γρ λαιμός χοιρινός σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ελαφρά κοπανισμένες
- 60 γρ μουστάρδα πικάντικη (δείτε τις μηδενικές εδώ)
- 1 κ. σ. πάπρικα καυτερή
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ. γλ. θυμάρι
- φέτες από 1 λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπολ ανακατεύουμε το κρέας με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν, αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το χοιρινό μαζί με τη μαρινάδα στο ταψί, σε μια στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να “αρπάξει” λίγο από έξω, αλλά να παραμείνει ζουμερό μέσα.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.