Αρνάκι με αγκινάρες(3 μονάδες)

0
936

Αρνάκι με αγκινάρες με 3 μονάδες από το αρνί,το ελαιόλαδο και το αβγό

Υλικά

    • 1 μπροστινό από αρνί 1,5 κιλό περίπου, σε μερίδες
    • 24 αγκινάρες καθαρισμένες, περασμένες από λεμόνι
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
    • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 φλιτζάνι άνηθο
    • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • χυμό από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνάκι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα.

Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστούν απαλά. Ξαναβάζετε το αρνί στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε 2,5 νεροπότηρα νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τρυφερό το αρνάκι.

Τότε ρίχνετε τις αγκινάρες μέσα και λίγο νερό αν χρειάζεται. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου και μέχρι οι αγκινάρες να γίνουν τρυφερές. Ρίχνετε μέσα και τον άνηθο.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τα κροκάδια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το λεμόνι λίγο λίγο σε συνεχή ροή, εξακολουθώντας το χτύπημα. Παίρνετε από την κατσαρόλα μια κουτάλα ζουμί και τη ρίχνετε στο αβγολέμονο, χτυπώντας με το σύρμα.

Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, γυρίζετε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και την απομακρύνετε από τη φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει λίγο πριν το σερβίρετε ζεστό σε πιάτα.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

olivemagazine

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here