Πίτσα με σπανάκι και φέτα με 3 μονάδες από τη ζύμη, την φέτα και το λάδι!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό (μέχρι 2 κομμάτια) λόγω ζύμης!!!!!!!!
Υλικά:
300 γρ. ζύμη (για συνταγή δείτε εδώ)
200 γρ. φρεσκοπλυμένο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
150 γρ, φέτα
Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το φρεσκοπλυμένο σπανάκι αφού το ψιλοκόψετε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατίζετε τα υλικά και με το χέρι σας αρχίζετε να τα πιέζετε μέχρι να μαραθούν.
Όταν γίνουν όλα μια μάζα που φαίνεται σαν βρεγμένη τότε ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το σπανάκι να περιμένει.
Μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 25-30 εκατοστών, καλά λαδωμένο με ελαιόλαδο, βάλτε τη ζύμη και πιέστε τη με το χέρι σας να καλύψει όλη την επιφάνεια. Απλώστε από πάνω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια. Πιέστε με το χέρι σας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Σκορπίστε τη φέτα πάνω στο σπανάκι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου ½ ώρα.
Σερβίρετε την πίτσα ζεστή.