Φακές κεφτεδάκια με 3 μονάδες από τις φακές, το λάδι και το αλεύρι!
Υλικά:
500 γρ φακές
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
1 κουτάλι της σούπας μπούκοβο γλυκό
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 1/2 κουτάλι της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Νερό για βράσιμο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις φακές, τις πλένετε και τις βάζετε στην κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό να βράσουν (μέχρι να μαλακώσουν). Αφού βράσουν τις ρίχνετε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τις πατάτε με το πιρούνι να λιώσουν και τις βάζετε σε μπολ.
Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το πλένετε, το ψιλοκόβετε και το προσθέτετε στις φακές. Προσθέτετε το κύμινο, το μπούκοβο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με το χέρι και τα πλάθετε σαν κεφτεδάκια (ή μπιφτέκια) και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 18ο βαθμούς, τοποθετείτε τα κεφτεδάκια (ή μπιφτέκια) σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). Τα βγάζετε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.