Η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Να τι θα χρειαστείς:
1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες λευκές πατάτες, σε κύβους (περίπου 4 φλιτζάνια)
4 φλιτζάνια νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 φλιτζάνια μπρόκολο (τα άνθη μόνο)
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
3 φλιτζάνια τσαγιού τυρί cheddar τριμμένο
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάλε το κρεμμύδι , τις πατάτες, το νερό και το αλάτι και άφησε το να βράσει. Στη συνέχεια, μείωσε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να σιγοβράσει και μαγείρεψε τις πατάτες για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι.
Έπειτα βάλε στο μπλέντερ τις πατάτες και ανακάτεψε τις μέχρι να λιώσουν όσο εσύ θες (είναι ωραίο να αφήσεις μερικά κομμάτια πατάτας μέσα). Πρόσθεσε το μπρόκολο και το γάλα και αφήστε το να βράσει. Μείωσε τη φωτιά και άφησε το μαγειρευτεί για 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μπρόκολο.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί με το αλεύρι και πρόσθεσε στη σούπα 1 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει Ρίξε αλάτι και πιπέρι για γεύση και είναι έτοιμη.