Παγωτó καραμέλα με 2 μονάδες από τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος!
Τι χρειαζόμαστε:
200 ml νερό
225 γρ. ζάχαρη καρύδας
4 κρόκους
700 ml κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
Πώς το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 100 ml νερό μαζί με τη ζάχαρη καρύδας και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καρύδας.
Έπειτα δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι η ζάχαρη καρύδας να καραμελώσει.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά 100 ml νερό ώστε να σταματήσει να βράζει η καραμέλα, ρίχνετε λίγη ποσότητα νερού στην αρχή για να μην πετάγεται και σας πιτσιλίζει, και μετά ανακατεύετε 100 ml κρέμα γάλακτος.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και, μόλις πάρει βράση το μείγμα, τραβάτε το σκεύος και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Κατόπιν, χτυπάτε με μίξερ χειρός 4 κρόκους αβγών μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μείγμα. Ρίχνετε μέσα λίγη λίγη τη ζεστή σάλτσα καραμέλας μου ετοιμάσατε, να ρέει σε πάχος όσο ένα κορδόνι, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κρυώσουν ελαφρά.
Χτυπάτε 600 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει κορφούλες και την αδειάζετε μέσα στο μπόλ με το μείγμα αβγού-καραμέλας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο πριν το παγώσετε στην παγωτομηχανή. Εναλλακτικά μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο χωρητικότητας 2lt και το αφήνετε στην κατάψυξη όλο το βράδυ.
Πηγή