Orangettes χωρίς μονάδες και τύψεις!
Τι χρειαζόμαστε:
- 3 μεγάλα ή 6 μικρά πορτοκάλια
- 300 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1/2 λίτρο νερό
- 400 γρ. κουβερτούρα (για μηδενική δείτε εδώ)
Πώς το κάνουμε:
-
- Αφού πλύνουμε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε φέτες.
- Αφαιρούμε τη σάρκα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό (το οποίο να τα σκεπάζει) σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το άσπρο μέρος της φλούδας. Κόβουμε τις φέτες σε λεπτές λωρίδες.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι (χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα ζάχαρης καρύδας) και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού τις αφήσουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα.
- Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στο σιρόπι την υπόλοιπη ζάχαρη καρύδας και ξαναβάζουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
- Την επόμενη μέρα, αφού βάλουμε το σιρόπι να κοχλάσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε πολύ καλά τις λωρίδες.
- Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πολύ προσεχτικά, βουτάμε μέσα μία-μία τις λωρίδες πορτοκαλιού.
- Τοποθετούμε τις έτοιμες orangettes σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε έτσι να στεγνώσουν.
-