Ομελέτα με άγρια σπαράγγια με 3 μονάδες από τα αυγά, το λάδι και το τυρί! Παραδοσιακά, το φαγητό αυτό γίνεται με άγρια σπαράγγια, ένα από τα εκλεκτότερα αγριόχορτα της ελληνικής χλωρίδας. Φύεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά κυρίως στο Πήλιο, την Κρήτη και σε κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου. Αυτά τα λεπτά και ευχάριστα πικρά βλαστάρια μήκους σχεδόν 35 εκ. μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και στις λαϊκές αγορές της Αθήνας. Εάν, παρολα αυτά, δεν μπορείτε να βρείτε να βρείτε άγρια σπαράγγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τυποποιημένα του εμπορίου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο χορταρικό όπως σπανάκι, πικραλίδα ή αβρωνιές.
Συστατικά:
1/2 κιλά φρέσκα καθαρισμένα σπαράγγια
6 αβγά
1/2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
4 κ.σ.λάδι
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε τα σπαράγγια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαζέψουν και να γίνουν τρυφερά.
2. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό μέσα από το σουρωτήρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
3. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.