Παλαμίδα ψητή με 2 μονάδες από το ψάρι και το λάδι! Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που αποτελεί και ένα ολοκληρωμένο, ελαφρύ γεύμα.
Συστατικά:
1 μεγάλη παλαμίδα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μια πρέζα πιπέρι
μια πρέζα ρίγανη
χυμός λεμονιού
Οδηγίες:
Πλένετε καλά το ψάρι και το αφήνετε να στεγνώσει. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε εγκοπές (σε μέγεθος κουμπότρυπας) κατά μήκος όλης της ράχης και των πλευρών του ψαριού.
Σε κάθε μία από αυτές τις εγκοπές τοποθετείτε μία σκελίδα σκόρδου κομμένη κατά μήκος, λίγη ρίγανη, πολύ λίγο πιπέρι και μια σταγόνα ελαιόλαδο.
Εν συνεχεία, κάνετε μία εγκοπή στις πλευρές του ψαριού, το αλείφετε με ένα πινελάκι ελαφρά με λάδι και λεμόνι, το πασπαλίζετε με ρίγανη, και το ψήνετε.