Παγωτό με μασκαρπόνε και κανέλα με 2 μονάδες από την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε! Το Mascarpone δίνει την αίσθηση του Semifreddo σε αυτή τη συνταγή. Μπορείτε την ώρα που το σερβίρετε να ρίξετε από πάνω ένα φλυτζάνι του καφέ espresso!
Συστατικά:
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καρύδας
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουταλιές τσαγιού τριμμένη κανέλα
450 γραμμάρια μασκαρπόνε
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουταλιές τσαγιού τριμμένη κανέλα
450 γραμμάρια μασκαρπόνε
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
Οδηγίες:
Βάζετε τη ζάχαρη καρύδας και το νερό σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το σιγοβράζετε 3 λεπτά, το βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κανέλα και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.Ανακατεύετε το σιρόπι με το τυρί μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος. Τα βάζετε σε μηχανή παγωτού και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσεως, μέχρι να πήξει το παγωτό και να μπορείτε να το βγάλετε με σκουπ. Εναλλακτικά βάλτε το σε ατομικά φορμάκια και βουτήξτε τα σε καυτό νερό για να βγουν.
Εάν δεν έχετε μηχανή, βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Το χτυπάτε καλά κάθε μία ώρα μέχρι το παγωτό να βγαίνει με το σκουπ. Το σερβίρετε σε μπαλάκια.
Πηγή
Βάζετε τη ζάχαρη καρύδας και το νερό σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το σιγοβράζετε 3 λεπτά, το βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κανέλα και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.Ανακατεύετε το σιρόπι με το τυρί μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος. Τα βάζετε σε μηχανή παγωτού και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσεως, μέχρι να πήξει το παγωτό και να μπορείτε να το βγάλετε με σκουπ. Εναλλακτικά βάλτε το σε ατομικά φορμάκια και βουτήξτε τα σε καυτό νερό για να βγουν.
Εάν δεν έχετε μηχανή, βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Το χτυπάτε καλά κάθε μία ώρα μέχρι το παγωτό να βγαίνει με το σκουπ. Το σερβίρετε σε μπαλάκια.
Πηγή