Ντομάτες γεμιστές με 3 μονάδες από την φέτα, το λάδι και τις ελιές! Κατάλληλη και για διαβητικούς!
Υλικά:
- 4 ντομάτες
- 1/4 κούπας κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1/3 κούπας τεμαχισμένες ελιές
- 1/4 κούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια ξύδι
- 1/2 κουταλάκι βασιλικός
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι σκόρδο (σε σκόνη)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το πάνω μέρος της ντομάτας, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τις αναποδογυρίζουμε για να στεγνώσουν. Αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό της ντομάτας και το πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ελιές. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα γυάλινο πιάτο. Τις γεμίζουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα. Τις αφήνουμε καλυμένες στο ψυγείο 24 ώρες. Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι και τα μπαχαρικά για τη σάλτσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Περιχύνουμε τις ντομάτες με τη σάλτσα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.