Σουφλέ με Κολοκυθάκια με 3 μονάδες από τον κιμά, το βούτυρο και το τυρί! Κατάλληλη και για διαβητικούς!
Υλικά:
- 100γρ. ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουτ. γλ. βούτυρο
- 150γρ. κιμά βοδινό
- 100ml ζωμό κρέατος χωρίς λίπος (δείτε τη συνταγή εδώ)
- 400γρ. κολοκυθάκια
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τυρί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τις σε φέτες.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέσα στο μισό λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέστε τον κιμά και τσιγαρίστε τον ενώ ανακατεύετε.
- Ρίξτε μέσα στο κρέας το ζωμό, βάλτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέστε τις μισές ντομάτες και αφήστε το να βράσει περίπου 10 λεπτά. Στο μεταξύ αφαιρέστε από τα κολοκυθάκια τα κοτσάνια και τις άκρες και κόψτε τα σε φέτες.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίστε τα κολοκυθάκια.
- Προσθέστε το ξίδι και το νερό και αλατίστε ελαφρά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 225-250 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τα μισά κολοκυθάκια σε μια φόρμα για σουφλέ και από πάνω απλώστε τον κιμά. Στρώστε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια πάνω από τον κιμά. Στη μέση βάλτε τις φέτες ντομάτας.
- Πασπαλίστε με ρίγανη και ψήστε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
- Ύστερα ρίξτε το τυρί από πάνω και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
Πηγή: http://www.sugarfree.gr