Νόστιμη τηγανιά με 2 μονάδες από το κρέας και το λάδι!
Υλικά συνταγής:
500-600 γρ. χοιρινό κρέας σε μπουκιές
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες ή 1 ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά μεγαλούτσικη ό,τι χρώμα σας βρίσκεται, ψιλοκομμένη
λίγο ξίδι
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και ροδίζετε ελαφρά το κρέας. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το φυλάτε σε βαθύ πιάτο. Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και την πιπεριά.
Ξαναρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος με ό,τι υγρά έχουν βγάλει, τα ανακατεύετε όλα μαζί και σβήνετε με το ξίδι. Μόλις απορροφηθεί (και πριν στεγνώσει τελείως) ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζετε το κρέας προσθέτοντας λίγο νεράκι, αν χρειαστεί, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15′-20′ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.