Μοσχαράκι Στρογκανόφ με 3 μονάδες από το κρέας, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος!
Υλικά συνταγής:
1 κιλό μοσχαρίσιο κυλότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
100 γρ. βούτυρο
4 κρεμμύδια
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα μικρά ή μεγάλα κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
λίγες σταγόνες λεμονιού
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού φρουκτόζη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Προσθέτετε το κρέας και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6’-7’ ανακατεύοντας διαρκώς. Περιχύνετε με το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τη μουστάρδα, την φρουκτόζη και το αλάτι και προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή. Το αφήνετε για 15’ να σταθεί. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα της μουστάρδας στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές.
Πηγή