Σπιτικός γύρος χοιρινός με 2 μονάδες από το κρέας και το λάδι!
Υλικά συνταγής:
1 κιλό χοιρινό
1 1/2 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (για μηδενικές δείτε εδώ)
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξίδι
Εκτέλεση συνταγής:
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας κόψει λεπτές φέτες από μαλακό μέρος του χοιρινού.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε λίγο ακόμα.
Βαζετε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος και περιχύνετε τη μαρινάδα. Τοποθετείτε το κρέας στο ψυγείο για 2 – 2 1/2 ώρες για να μαριναριστεί.
Ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω) στους 200° C έως ότου να μαλακώσει φροντίζοντας να το γύρισετε 2-3 φορές.
Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και το κόβετε ξανά σε πιο λεπτές φέτες. Το τοποθετείτε και πάλι στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα (προσοχή να μην στεγνώσει).
Σερβίρετε το γύρο σε μερίδες γαρνίροντας με κομμένες πίτες, ντομάτες, τζατζίκι και πατάτες τηγανιτές ή αν θέλετε τον τυλίγετε σε σουβλάκι.