Νηστίσιμες γεμιστές πιπεριές με 2 μονάδες από το ρύζι και τις φακές!
Υλικά
Για 6-8 άτομα
8 μεγάλες κόκκινες – κίτρινες πιπεριές
8 κουταλιές σούπας φακές
8 κουταλιές σούπας ρύζι
1 μικρό ψιλοκομμένο πράσο
2 κλαδιά ψιλοκομμένο σέλερι
4 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
3 κουταλάκια τσαγιού τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο κόλιαντρο
1 κούπα ζωμό λαχανικών (δείτε τη συνταγή εδώ)
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές και το ρύζι, ξεχωριστά να μαλακώσει και μετά στραγγίζουμε. Κόβουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος από τις πιπεριές και με προσοχή αφαιρούμε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Βάζουμε τις πιπεριές στο ταψί.
Σε μεγάλο ανιτκολλητικό τηγάνι που έχει κάψει πάρα πολύ καλά, σοτάρουμε το πράσο και το σέλερι. Τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το κόλιαντρο. Μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, αλατοπίπερο και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 8 – 10 λεπτά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς σε ταψάκι.
Πηγή:http://www.sidagi.gr