Κουραμπιέδες με 2 μονάδες από το βούτυρο και το σιμιγδάλι!
Φωτογραφία και συνταγή από την Τούλα Γεωργίου
Υλικά:
200 γρ ΒΙΤΑΜ
1/2 κιλό πολύ καλά αλεσμένο ψιλό σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 κ. γλ. σόδα (όχι γεμάτο)
1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας
1 κ.σ. ανθόνερο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το μισό βούτυρο, ρίχνουμε την ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα ακόμα 10 λεπτά περίπου, να ασπρίσει το μείγμα μας. Ρίχνουμε τις βανίλιες, την σόδα και το ανθόνερο, και τ΄λεος το σιμιγδάλι (πολύ καλά αλεσμένο σαν σκόνη) να γίνει η ζύμη μας σφιχτή και αφράτη. Πλάθουμε, βάζουμε ε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες, σκεπάζουμε με μια πετσέτα να κρυώσουν. Αλέθουμε όση φρουκτόζη χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες. Αν θέλουμε μπορούμε να τους βουτύξουμε σε μηδενική σοκολάτα (δείτε τις μηδενικές σοκολάτες εδώ)
ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Η κούπα που μετράμε την ζάχαρη καρύδας είναι η κούπα του νεσ καφέ η κλασική