Μπιφτέκια λαχανικών με κουνουπίδι με 3 μονάδες από το λάδι, τα αυγά και το τυρί!
Υλικά:
1 κουνουπίδι ολόκληρο
Μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο ή 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
Μια κουταλιά της σούπας βασιλικό ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
150 γραμμάρια παρμεζάνα (αν κάποιος δεν θέλει, μπορεί αν μην προσθέσει παρμεζάνα)
2 αυγά
Εκτέλεση:
Αρχίζουμε τη συνταγή μας παίρνοντας το κουνουπίδι. Τρίψε όλο το κουνουπίδι σε ένα μπολ και βάλε του μισή κουταλιά της σούπας αλάτι. Άσε το για 20 λεπτά μέσα στο μπολ με το αλάτι και στη συνέχεια βάλε το σε ένα πολύ λεπτό ύφασμα και στράγγιξε το καλά για να του φύγουν όλα τα ζουμιά. Κράτησε το έτοιμο κουνουπίδι και βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ.
Πρόσθεσε στο κουνουπίδι το λάδι, τον άνηθο, το ξερό κρεμμύδι αφού το τρίψεις στον τρίφτη, το σκόρδο, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, τη παρμεζάνα και τα αυγά.
Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια βάλε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάσε σε ότι μέγεθος επιθυμείς και ψήσε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά.
Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Σέρβιρε τα με μία σάλτσα της επιλογής σου.