Πικάντικοι Ρεβυθοκεφτέδες με Ντιπ από Αγγούρι και Μέντα με 4 μονάδες από το λάδι, τα ρεβύθια, το αλευρι και το γιαούρτι!
Συστατικά:
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
75 γρ. γιαούρτι
25ml σπορέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
400 γρ. ρεβύθια, στραγγισμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή και απλό αλεύρι)
1 κ.σ. μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Για το ντιπ:
125 γρ. γιαούρτι
¼ αγγούρι, τριμμένο
¼ ματσάκι μέντας, ψιλοκομμένο
1 μαρούλι άισμπεργκ ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το κύμινο και τον κόλιανδρο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ρεβύθια και το σκόρδο, και τηγανίζετε για λίγα ακόμη λεπτά.
Προσθέτετε το αλεύρι, βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και πολτοποιείτε.
Προσθέτετε το γιαούρτι για να δέσει το μείγμα και να γίνει πιο ελαφρύ.
Πολτοποιείτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
Χωρίζετε το μείγμα στα 6 και τηγανίζετε με το σπορέλαιο μέχρι οι ρεβυθοκεφτέδες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Συνοδεύετε με το ντιπ το όποιο φτιάχνετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Πηγή: http://greece.fage