Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα,πιπεριές και ντομάτα( 3 μονάδες)
Υλικά:
για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 1/2 κ.σ ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κουτάκι σόδα(αναψηκτικό)
- Ελαιόλαδο
για την γέμιση
- 2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- 250γρ φέτα τριμμένη
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 10-12 κομμάτια.Παίρνουμε ενα ενα το κάνουμε μπάλα,το βάζουμε πάνω σε ενα κομμάτι λαδόκολλα και με το χέρι μας το πατάμε μέχρι να λεπτύνει αρκετά(όσο ένα πιάτο πάστας)
- Στο κέντρο βάζουμε λίγο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες(σαν καλτσόνε)
- Αφαιρούμε το χαρτί, πατάμε τον κιμά γυρω γυρω να κλείσει καλά,του δίορθώνουμε λίγο το σχήμα και το τοποθετούμε το μπιφτέκι σε μια λαμαρίνα,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου
Tips: Αντι για τον φούρνο μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα