Μους σοκολάτας με 1 μονάδα από τα αυγά!
Υλικά:
1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
2 κ.γ ζελατίνη σκόνη
4 αυγά χωρισμένα οι κρόκοι απο τα ασπράδια
2 κ.σ κακάο
1/3 περίπου φλ. τσαγιού γλυκαντικό(κανονίστε την ποσότητα σύμφωνα με τα γούστα σας)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά τη ζελατίνη στο βραστό νερό μέχρι να λιώσει
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.Το αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα και σταδιακά ρίχνουμε το γλυκαντικό
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν ένα ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα στην δυνατή ταχύτητα
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν
Χωρίζουμε τη μους σε μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να πήξει