Μπουγάτσα με 2 από το φύλλο και το σιμιγδάλι!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό λόγω φύλλου (μέχρι 3 κανονικά κομμάτια)
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι φρουκτόζη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
ξύσμα μισού λεμονιού
Φρουκτόζη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την φρουκτόζη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε
Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,από πάνω στρώνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
Στρώνουμε τις ακρες γυρω γυρω στο ταψί,χαράσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Πασπαλίζουμε με φρουκτόζη και κανελα