Μους καρύδας, ένας τροπικός παράδεισος με 3 μονάδες από την καρύδα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά!
Υλικά:
- 2 αυγά
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (δείτε τις μηδενικές εδώ)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
- 50 γρ ζάχαρη καρύδας
- 1/2 φλ. ινδική καρύδα
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε την καρύδα στα δύο (μπορείτε να βρείτε μερικά βιντεάκια στο ίντερνετ για το πως να ανοίξετε μια καρύδα-δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε) και αφαιρούμε το γάλα της (που είναι πολύ νόστιμο!) και μέρος της σάρκας της. Αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάρκα της καρύδας, χρειαζόμαστε περίπου μισό φλιτζάνι. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά και να αφρατέψει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καρύδας να ασπρίσουν. Στη ζεστή κουβερτούρα και ενώ βρίσκεται ακόμη στο μπεν μαρί προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε έντονα. Προσθέτουμε στη συνέχεια αρχικά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια τη μαρέγκα ανακατεύοντας. Τέλος βάζουμε τη τριμμένη καρύδα (σε περίπτωση που δεν ανοίξαμε καρύδα χρησιμοποιούμε το τυποποιημένο ινδοκάρυδο. Ρίχνουμε τη μους στα μισά της καρύδας και τοποθετούμε στο ψυγείο μια-δύο ώρες.
Διατηρείται στο ψυγείο 2-3 μέρες.