Σφουγγάτο με κολοκυθάκια, ένα είδος ομελέτας με 3 μονάδες από τα αυγά, το λάδι και την κρέμα γάλακτος!
Υλικά:
- 6 κολοκυθάκια μέτρια τρυφερά
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα εδώ)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κολοκύθια ίσα να μαλακώσουν ελαφρά (δεν πρέπει να πάρουν χρώμα ούτε να λιώσουν), να παραμείνουν καταπράσινα και αλ ντέντε. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γαλακτοs, αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο από τη μία πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε το σφουγγάτο με τη βοήθεια ενός πλατιού πιάτου κι από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί. Τρώγεται κρύο.
Πηγή: http://www.argiro.gr