Μια μπριζόλα ζουμερή στα κάρβουνα με 2 μονάδες από το κρέας και το λάδι.
Συστατικά:
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα περίπου 300 γρ. η κάθε μια
θαλασσινό αλάτι κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγο τριμμένο θυμάρι – προαιρετικό
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε μαντεμένιο τηγανόσχαρο μέχρι που να κάψει.
Λαδώνουμε λίγο τις μπριζόλες και τις ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.
Αποσύρουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το θυμάρι αν το χρησιμοποιούμε, αλατοπιπερώνουμε, και σερβίρουμε αμέσως.
Το ψήσιμο είναι υπολογισμένο για να έχουν αίμα μέσα οι μπριζόλες διότι έτσι κρατάει την νοστιμιά του το κρέας.
Αν όμως θέλετε να τις ψήσετε παραπάνω, ποιος θα σας σταματήσει;
Πηγή