Μπατζίνα με σιμιγδάλι! με 3 μονάδες από τ σιμιγδάλι, τα αυγά και το τυρί.
Συνταγή και φωτογραφία της Ελένης Γαρυφάλλου.
Υλικά
300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
Ένα ποτήρι νερό ζεστό όσο αντέχει το δάχτυλο
Ένα φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
5-6 κολοκυθάκια στον τρίφτη που άφησα λίγη ώρα στο τρυπητό να βγάλουν τα πολλά υγρά
4-5 κρεμμύδια ξερά γλυκά κομμένα σε φέτες
Μια κουταλιά σούπας φρουκτόζη
Δυο σκελίδες σκόρδο
Μια πιπεριά Φλωρίνης
Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αυγουλάκια
Μισό κιλό φέτα σε μικρά κομματάκια
Φυλλαράκια δυόσμου και βασιλικού
Πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Έβαλα σε μια λεκάνη το ζεστό νερό με ένα κουταλάκι φρουκτόζη και τη μαγιά και άφησα να ενεργοποιηθεί. Πρόσθεσα το σιμιγδάλι και άφησα να φουσκώσει με σκεπασμένη τη λεκάνη. Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι έβαλα τα κρεμμύδια σε φέτες με λίγο νεράκι και μια κουταλιά φρουκτόζη να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά 20 λεπτά στο τέλος πρόσθεσα τον μαϊντανό και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη. Ανακάτεψα στα τριμμένα κολοκυθάκια τα φυλλαράκια δυόσμου και βασιλικού ψιλοκομμένα τα πρόσθεσα μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια το σκόρδο κι αυτό ψιλοκομμένο στο σιμιγδάλι μαζί με τα αυγουλάκια που είχα χτυπήσει στη φραπιέρα τα κομματάκια φέτας και το λευκό πιπέρι. Έβαλα σε αντικολλητικό ταψί και έψησα στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι που πήρε ωραίο χρώμα. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα κεσεδάκι γιαούρτι αλλά θα είναι 4 μονάδες. Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί θα στρώσετε μια λαδόκολλα.