Φιλέτο ψαριού με λαχανικά με 2 μονάδες από το ψάρι και το βούτυρο.
Υλικά:
4 φιλέτα λαβράκι ή λιθρίνι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λωρίδες
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κ.γ. τριμμένη φλούδα λεμονιού
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
χυμό 1/2 λεμονιού
αλατοπίπερο
1/8 κ.γ. φύλλα αποξηραμένο εστραγκόν [προαιρετικά]
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε την πιπεριά,κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και εστραγκόν. Βράζουμε για 1-2 λεπτάκια να μαραθούν. Βάζουμε τα φιλέτα μας σε πυρέξ που έχουμε περάσει με το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών.Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
Πηγή