Μελιτζάνες γεμιστές με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί με 2 μονάδες από το λάδι και το τυρί!
Υλικά (για 4 άτομα):
300 γραμ. μελιτζάνες
1 μέτριο κολοκύθι
3 μέτριες ντομάτες
500 γραμ. κατσικίσιο τυρί
1 μικρό ματσάκι βασιλικό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις ψήνετε στο γκριλ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα μεγάλο ταψί. Κόβετε το κολοκύθι σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ., τις απλώνετε μαζί με τις μελιτζάνες στο ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν λίγο.
Σε μια επιφάνεια εργασίας ακουμπάτε δύο-δύο τις μελιτζάνες σε σχήμα σταυρού. Στο σημείο όπου συνδέονται βάζετε τη ροδέλα του κολοκυθιού, τη φέτα της ντομάτας, λίγο τυρί και βασιλικό. Συνεχίζετε με μια δεύτερη στρώση και κλείνετε τις μελιτζάνες σαν πουγκί με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
Τοποθετείτε τα πουγκιά σε ένα πυρέξ, περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστό και το συνοδεύετε, αν θέλετε, με ρύζι και πράσινα λαχανικά.