Φιλέτο γλώσσας στο φούρνο με 2 μονάδες από το ψάρι και το λάδι!
Υλικά (για 3-4 άτομα):
8 κομμάτια κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας (ψάρι)
Λάδι
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
Μαϊντανό
8 φέτες φρέσκια ντομάτα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αφού ξεπαγώσετε τα φιλέτα βρέχοντας τα κάτω από την βρύση για να φύγει ο πολύς πάγος, τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι για να ξεπαγώσουν τελείως.
Κατόπιν τα στύβετε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά υγρά και τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί, αφού προηγουμένως τα έχετε αλατίσει.
Ρίχνετε από πάνω το λάδι και το λεμόνι και στην συνέχεια βάζετε πάνω σε κάθε φιλέτο από μία φέτα ντομάτα και γύρω-γύρω ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, αφού το έχετε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο, και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά ακόμα, ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.