Λαγάνα με σιμιγδάλι ! 1 μονάδα από το σιμιγδάλι και 1 μονάδα από το ταχίνι!
Υλικά:
- 1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια μαγιά
- 2 κγ ταχίνι γεμάτα
- 2 κσ γλυκαντικό
- 2 κγ αλάτι
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
Διαλύουμε στο νερό την μαγιά με το γλυκαντικό και το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει..
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλάτι και το ταχίνι.. Σιγά σιγά ξεκινάμε να προσθέτουμε το νερό με την μαγιά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη υγρή μεν αλλά που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματά του μπολ, ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ νερουλή. Στρώνουμε λαδόχαρτο στο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε με το χέρι μας βρεγμένο για να μην κολλάει. Να είναι γύρω στο 1-1,5 εκ πάχος. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει ελαφρά..μετά το ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.. ψήνουμε στους 160 μέχρι να ροδισει καλά, όχι σε αέρα γιατί θα στεγνώσει.