Κοτόσουπα με κάρυ και λαχανικά με 3 μονάδες από το κοτόπουλο, το ρύζι και το βούτυρο!
Συστατικά
1 κοτόπουλο
2 καρότα
1 φύλλο δάφνης
6 φλ. ζωμός κοτόπουλου (για συνταγή δείτε εδώ)
2 κ. σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κ. γλυκού ζάχαρη καρύδας
1 1/2 κ. γλυκού κάρυ
1/3 φλ. ρύζι parboiled
3 κ. σούπας μέντα
3 κ. σούπας άνηθος
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κοτόπουλο, τα καρότα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και τρία φλιτζάνια ζωμό και βράσε σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και τσιγάρισε τα κρεμμύδια με αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη καρύδας και το κάρυ.
Πρόσθεσε στο τηγάνι το ρύζι και τον υπόλοιπο ζωμός και βράσε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ξεψάχνισέ το και ξαναρίξε τα κομμάτια στην κατσαρόλα.
Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποίησε το μείγμα ρυζιού και ρίξε τη μους στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
Πασπάλισε τη σούπα με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σέρβιρε με στημένο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή:http://www.tlife.gr