Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο με 3 μονάδες από το κοτόπουλο , το μέλι και το λάδι!
Υλικά:
2 φιλέτα μέρη κοτόπουλου (μπούτι ή στήθος)
1/4 φλιτζ. ξίδι μπαλσάμικο (για μηδενικό δείτε εδώ)
1 κ.γλ. μέλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα (για μηδενική δείτε εδώ)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Εκτέλεση:
Σε μπολ αναμειγνύουμε το μπαλσάμικο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με πινέλο αλείφουμε καλά το φιλέτο κοτόπουλο. Καλύπτουμε την πιατέλα με το κοτόπουλο με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες. Κατόπιν βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λίπος από το ταψί. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ξίδι και ό,τι ζουμάκι έχει βγάλει το κοτόπουλο από τη μαρινάδα στην πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε και όταν ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σπαράγγια ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.