Κεμπάπ λαχανικών με χαλούμι και ταχίνι με 4 μονάδες από το χαλούμι, τις γλυκοπατάτες, το λάδι και το ταχίνι!
Συστατικά:
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 110γρ. χαλούμι σε φέτες (περίπου 8 κομμάτια)
- 2κ. σούπας ταχίνι (για ταχίνι με 1 μονάδα δείτε εδώ)
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. σούπας χυμό λάιμ
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Κόλιαντρο για το σερβίρισμα
- 4 ξύλινα καλαμάκια
Τρόπος μαγειρέματος:
Μία ώρα πριν από το μαγείρεμα, μούλιασε 4 τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό.
Άναψε το γκριλ σεμέτρια-χαμηλή θερμοκρασία.
Τρίψτε τις γλυκοπατάτες καλά και κόβουμε σε 1/4″ παχιά κύκλους.
Βράσε ελαφρώς τις γλυκοπατάτες, για 4-5 λεπτά.
Πέρασε τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια και το χαλούμι στα ξύλινα καλαμάκια, χρησιμοποιώντας 2 κομμάτια του χαλουμιού ανά σουβλάκι.
Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε ελαφρά το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και το αλάτι.
“Βούρτσισε” τα σουβλάκια με τη σάλτσα, κρατώντας μερική στην άκρη για μετά το ψήσιμο.
Τοποθέτησε τα κεμπάπ σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε τα για 5 λεπτά.
Πασπαλίστε τα κεμπάπ με κόλιανδρο και σάλτσα.
Σέρβιρε 2 κεμπάπ σε κάθε πιάτο.
Πηγή