Καυτερό κοτόπουλο με ελιές και λεμόνι με 3 μονάδες από το κοτόπουλο, το λάδι και τις ελιές!
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κ.γ αλάτι
2 λεμόνια. Το ένα κομμένο σε 8 λεπτές φέτες και το άλλο το στύβετε και παίρνετε το χυμό
1 κ.σ πάπρικα
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ τριμμένο τζιντζερ
Ζωμός κοτόπουλου (για συνταγή δείτε εδώ)
4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
Πράσινες ελιές
Εκτέλεση
Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Κατόπιν, ρίχνετε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Αλατίζετε το κοτόπουλο και το προσθέτετε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα. Προσθέτετε και τις φέτες λεμονιού με τις ελιές. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και σκεπάζετε.
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε, αν έχει γίνει το κοτόπουλο.
tip Αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύεστε με μπρόκολο ή ρύζι.