Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα και καλυμμένα με κακάο (1 μονάδα)
Υλικά: για 30 δαμάσκηνα
- 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες εδώ)
- 150 γρ. μηδενική κουβερτούρα (δείτε τις μηδενικές εδώ)
- 100 γρ. άγλυκο κακάο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε στην λιωμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εκτός ψυγείου. Με αυτή τη κρέμα γεμίζουμε τα δαμάσκηνα με κουταλάκι ή κορνέ και τα αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο. Μετά τα βουτάμε στο άγλυκο κακάο. Τα διατηρούμε σκεπασμένα με μεμβράνη σε δροσερό μέρος.