Καρυδάκι γλυκό κουταλιού με 1 μονάδα από το καρυδάκι!
Υλικά Συνταγής
1 κιλό καρυδάκι πράσινο
1 κιλό ζάχαρη καρύδας
1½ ποτήρι νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Λίγα μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε τρυφερά και μικρά πράσινα καρυδάκια. Φοράμε γάντια γιατί βάφουν πολύ το δέρμα. Με πολύ κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε εξωτερικά τη λεπτή τους φλούδα. Ύστερα κόβουμε λίγο τις δύο κορυφές από κάθε καρυδάκι. Τα ζεματάμε για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές τη διαδικασία. Τα στραγγίζουμε.
Αφού κρυώσουν, τα τρυπάμε στην πλευρά του κοτσανιού και τα ζουλάμε να στραγγίσουν καλά. Καρφώνουμε σε καθένα από 1 μοσχοκάρφι.
Βάζουμε τη ζάχαρη καρύδας και το νερό να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα καρυδάκια. Ξαφρίζουμε. Τα βράζουμε για 15΄-20΄ και μετά αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα.
Ξαναβάζουμε το γλυκό στη φωτιά για να δέσουμε σωστά το σιρόπι. Αφού δέσει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Μόλις κρυώσει, βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.