Ινδικό γλυκό gulab jamun με 3 μονάδες από το αλεύρι, το γάλα και το λάδι!
Υλικά για 4 άτομα
Για το σιρόπι
250 γραμμάρια νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας
1 ½ κουταλιά του γλυκού ροδόνερο
Για τη ζύμη:
30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια γάλα σε σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη καρύδας με το νερό και ζεσταίνετε σε δυνατή εστία ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ροδόνερο και αφήνετε στην άκρη.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα σε σκόνη, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύετε απαλά λίγο. Στη συνέχεια προσθέτετε ½ ποτήρι νερό για να φτιάξετε τη ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να γίνει απαλή και αφράτη και την πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους ενός κεφτέ.
Στη συνέχεια τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3 -4 αναποδογυρίζοντας τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Στη συνέχεια αφαιρείτε τα μπαλάκια από το λάδι και τα ρίχνετε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύετε καλά μέσα στο σιρόπι για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε.