Γλυκό του κουταλιού ελιά με 1 μονάδα από τις ελιές!
Τι θα χρειαστείτε:
1 κιλό ελιές καλαμών ή μαύρες χωρίς άλμη
430 γρ. ζάχαρη καρύδας
250ml νερό
4 κουταλιές ασβέστη
1 κλωναράκι βασιλικού
κ. τ. σ. λεμόνι
Τι θα κάνετε:
Βάζετε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ. Σε μια λεκάνη διαλύετε καλά τον ασβέστη σε 4 λίτρο νερό και βάζετε μέσα τις ελιές για 2-3 ώρες. Ελέγχετε αν έχουν ξεπικρίσει αλλιώς αφήνετε παραπάνω. Ξεπλένετε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη καρύδας με το νερό, το βασιλικό και τις ελιές και βράζετε μέχρι να δέσει το γλυκό. Αφαιρείτε το βασιλικό και προσθέτετε το λεμόνι. Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε σε βαζάκια που κλείνουν καλά.