Σολομός με λαχανάκια Βρυξελλών με 2 μονάδες από το ψάρι και το λάδι!
Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):
Μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (για μηδενική δείτε στα προϊόντα εμπορίου)
700 γραμμάρια φιλέτο σολομού κομμένο στα 4
φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλτε τα λαχανάκια σε ένα ταψί (ή μαγειρικό χαρτί) με λάδι, κρεμμύδι, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Αφού τα λαχανικά έχουν μαγειρευτεί για περίπου ένα τέταρτο, προσθέστε και το σολομό, αλείφοντάς τον πρώτα με το μείγμα μουστάρδας. Ψήστε τα όλα μαζί για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πάρει και ο σολομός χρώμα και σερβίρετε προσθέτοντας τα λεμόνια για γαρνιτούρα.