Γλυκιά πίτσα με σοκολάτα με 2 μονάδες ανά 2 κομμάτια από την ζύμη της πίτσας και την μπανάνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ στον περιορισμό της ποσότητας (μέχρι 2 κομμάτια) λόγω ζύμης πίτσας!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: την ζύμη της πίτσας ΔΕΝ την μετράμε με τα υλικά της!
Υλικά:
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 σοκολάτες μαύρες κουβερτούρα (για μηδενικές στα προϊόντα εμπορίου)
1 μπανάνα
Εκτέλεση:
Για αρχή, πάρε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα τη μαγιά μαζί με ένα ποτήρι νερό. Ρίξε μέσα, επίσης τη ζάχαρη, το αλάτι, τη κανέλα και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα χειρός και άσε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, σκεπάζοντας το με διάφανη μεμβράνη. Μόλις περάσουν τα πέντε λεπτά, βγάλε τη μεμβράνη από το μπολ και ανακάτεψε ξανά το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίξε το αλεύρι σιγά σιγά, μέσα στο μπολ και ανακάτευε ταυτόχρονα με το χέρι σου μέχρι να γίνει μία μαλακή και αφράτη ζύμη. Μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, η ζύμη μας είναι έτοιμη. Σκέπασε τη ζύμη με διάφορα πανιά και άσε τη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά με 1 ώρα.
Μόλις φουσκώσει καλά, κόψε τη σε μεγάλα κομμάτια και άπλωσε ένα από αυτά σε ένα στρογγυλό ταψί, αφού το λαδώσεις λίγο για να μην κολλήσει η ζύμη. Βάλε τη πίτσα να ψηθεί για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ύστερα βγάλε την από τον φούρνο. Αυτό θα κάνεις για όλες τις πίτσες.
Έπειτα πάρε τις σοκολάτες και κόψε τις σε κομματάκια, ρίξε τις σε ένα μπολάκι και βάλε τις στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν. Άλειψε τη λίγο ψημένη πίτσα, με σοκολάτα και ψήσε τη στον φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη, στόλισε τη με φέτες μπανάνας