Μοναδική σαλάτα του chef με 4 μονάδες από το ζαμπόν, το τυρί και την μαγιονέζα (επιτρεπόμενη με αυγό και λάδι)!
Υλικά:
1 μεγάλο φρέσκο μαρούλι
3-4 αυγά
1 μεγάλη ντομάτα
1 μεγάλο αγγούρι
5-6 φέτες ζαμπόν σε φέτες (με μια μονάδα στα προϊόντα εμπορίου)
5-6 φέτες κίτρινο τυρί για τοστ ή 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (με 1 & 2 μονάδες στα προϊόντα εμπορίου)
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ (συνταγή για μηδενική εδώ)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (μηδενικές στα προϊόντα εμπορίου)
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Για αρχή, βάλε να βράσουν τα αυγά σου. Τα αυγά πρέπει να είναι αρκετά σφιχτά για να τα βάλουμε στη σαλάτα μας.
Στη συνέχεια πλύνε και καθάρισε καλά το μαρούλι, τη ντομάτα και το αγγούρι. Κόψε το μαρούλι σε μεσαία κομμάτια με τα χέρια σου και βάλε το σε ένα μπολ. Απέφυγε να το κόψεις με μαχαίρι, διότι το μαχαίρι καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του μαρουλιού. Συνέχισε κόβοντας σε κομμάτια τη ντομάτα και πρόσθεσε τη μέσα στο μαρούλι. Τέλος, κόψε το αγγούρι σε φέτες και βάλε το και αυτό.
πειτα κόψε σε κομμάτια το ζαμπόν και τυρί και ρίξε το στη σαλάτα. Αν διάλεξες τυρί τριμμένο, τότε ρίξε εκείνο.
Βγάλε τα αυγά και κρύωσε τα καλά. Κόψε τα σε φέτες και βάλε και αυτά στη σαλάτα. Τέλος, χτύπησε τη μουστάρδα μαζί με τη μαγιονέζα, το αλάτι και τη κέτσαπ σε ένα μπολάκι και ρίξε τη σος μέσα στη σαλάτα. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και η σαλάτα σου είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις με την εμφάνιση της σαλάτας σου, άπλωσε τη σος πάνω από τη σαλάτα και στόλισε με τα αυγά σε φέτες.
Πηγή: http://www.eisaimonadiki.gr