Κυπριακές πίτες με ρεβίθια με 3 μονάδες ανά τεμάχιο από τα ρεβύθια, το λάδι καρύδας και την πίτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ στον περιορισμό της πίτας (1 μονάδα ανά τεμάχιο)
Συστατικά:]
400 gr βρασμένα ρεβίθια
1/4 φλ. λάδι καρύδας
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 1/2 κ. γλυκού κύμινο
2 κ. γλυκού κουρκουμάς
1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κ. γλυκού αλάτι
6 φλ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
6 κυπριακές πίτες
Τρόπος μαγειρέματος:
1
Βάλε τα μισά ρεβίθια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
2
Ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδια για περίπου πέντε λεπτά.
3
Πρόσθεσε και τις πιπεριές, το κύμινο, τον κουρκουμά, τη σκόνη σκόρδου και αλάτι και σοτάρισε για άλλα τέσσερα λεπτά.
4
Ρίξε στο τηγάνι και τα πολτοποιημένα μαζί με τα ατόφια ρεβίθια, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά.
5
Πρόσθεσε και το σπανάκι και ανακάτεψε για τρία λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
6
Μοίρασε το μείγμα στις πίτες που έχεις ανοίξει σαν “τσέπες” και σέρβιρε.
Πηγή: http://www.tlife.gr