Γαύρος σουβλάκι με 3 μονάδες από το ψάρι, το λάδι και το αλεύρι.
Το αλεύρι έχει περιορισμό στα 30 γρ, αλλά η ποσότητα που θα χρειαστείτε για να αλευρώσετε τα σουβλάκια δεν μπορεί να είναι περισσότερη των 30 γρ.
Υλικά:
1/2 κιλό φιλεταρισμένο γάβρο (όσο μεγαλύτερο γίνεται)
1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά σε καρεδάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη ή θρούμπι
αλεύρι
καλαμάκια για σουβλάκια
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Περνάμε το γάβρο ζιγκ-ζαγκ στο καλαμάκι, εναλλάξ με τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο σχαροτήγανο, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σουβλάκια, μισό ή ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με λεμονάκι.