Σαρδέλες Σε Αμπελόφυλλα με 2 μονάδες από το ψάρι και το λάδι!
Υλικά:
500 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες χωρίς τα κεφάλια και χωρίς το κεντρικό κόκκαλο
αμπελόφυλλα όσες και οι σαρδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για μισό λεπτό τα αμπελόφυλλα. Τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε προσεχτικά την κοιλίτσα από κάθε σαρδέλα και τη γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών.
Τυλίγουμε κάθε σαρδέλα σε ένα αμπελόφυλλο, σαν ντολμαδάκι.
Τις βάζουμε σε ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Είναι πιο νόστιμες σε θερμοκρασία δωματίου.