Γαύρος λαδολέμονο με 2 μονάδες από το ψάρι και το λάδι!
Υλικά:
1 κιλό γαύρο
2-3 λεμονάκια
8 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο ρίγανη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψαράκια.
Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο προσέχοντας να μην είναι το ένα επάνω στο άλλο γιατί δεν θα ψηθούν καλά.Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό των λεμονιών, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Κουνάμε λίγο το ταψί δεξιά – αριστερά για να ανακατευθούν τα υγρά υλικά και ψήνουμε στο γκριλ περίπου για 30 λεπτά.
Πηγή:https://syntageskardias.blogspot.gr